Siguranță și protecție incendiu

100% ignifug, nu arde, nu fumegă, nu se topește

Siguranță împoriva incendiilor la nivelul întregii clădiri!

Spre deosebire de materialele de izolație convenționale precum polistirenul sau vata minerală care nu oferă practic nicio rezistență la foc, materialele de izolație STEICO din fibre din lemn sau celuloză formează o peliculă carbonizată nivelul suprafeței și inhibă arderea și răspândirea focului.

Materialele de izolație STEICO nu permit propagarea unui incendiu, asigură o protecție continuă împotriva focului până la REI90 (rezistența în timp la expunere continuă la foc, 90 minute).

Materialele de izolație flexibile și adaptabile STEICO conțin aditivi naturali și, prin urmare, sunt „în mod normal inflamabile”, iar structura panoului rămâne intactă, nu arde și nu se topește.

 

Alege CONFORTUL și asigură un climat SĂNĂTOS casei tale!

Protecție la incendiu - certificată

Institutul Fraunhofer pentru Cercetarea Lemnului - unul dintre cele mai renumite institute de cercetare din Germania - a examinat și determinat comportamentul la foc al materialelor izolatoare realizate din materii prime regenerabile și spumă rigidă:
„Spumele rigide ard extrem de repede, cu formare foarte puternică de fum întunecat și se topesc și picură în timpul arderii. Materialele de izolație naturală investigate (inclusiv materialele de izolație din fibre de lemn STEICO) ard și ele, dar relativ lent, cu puțină dezvoltare a fumului și nu picura în timpul arderii. Comportamentul la foc al materialelor izolatoare naturale este, prin urmare, semnificativ mai avantajos decât cel al spumelor rigide, în special în fazele incipiente ale unui incendiu, și este previzibil.”


În cazul unui incendiu, materialele de izolație din fibre de lemn formează un strat de carbon la nivelul suprafeței care inhibă răspândirea rapidă a focului.

Alege soluția optimă de izolare EFICIENTĂ!

fibră din lemn

celuloză

Avantaje și Beneficii


☐      Izolare termică și eficiență energetică, tot timpul anului
☐      Izolare compactă în orice spațiu, fără pierderi de material
☐      Nu se tasează, își păstrează forma timp îndelungat
☐      Ecologică, nu conține substanțe chimice dăunătoare sănătății
☐      Ignifugă - nu arde, nu fumegă, nu se topește
☐      Permeabilă la vapori, nu reține apă, elimină umezeala
☐      Se elimină complet riscul apariției mucegaiului sau a igrasiei
☐      Rozătoarele nu își fac cuib
☐      Izolare fonică perfectă, reduce aproape în totalitate zgomotele exterioare

TOP